Apelsinkyckling med couscous


Så står man där i vardagen och vill hitta något som är gott att äta, men som går snabbt och lätt att laga. Då är internet fantastiskt. På Icakurirens sajt hittade jag ett recept på apelsinkyckling som hela familjen gav tumme upp till. Det var enkelt att göra och smakade riktigt gott.  Det tar inte mycket mer än 30 minuter att tillaga. Men se upp så att inte kycklingen går för länge. Den blir trådig och trist om den får steka för länge. Använd gärna termometer.


Apelsinkyckling

4 portioner
30 minuter

4 kycklingfiléer
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör + 1 msk olja
saft av 3 apelsiner, ca 2½ dl
2 tsk ljus maizenaredning
1 msk smör
1 msk hackade färska myntablad

Att servera till
2 dl couscous + ½ dl russin
zest och filéer av 1 apelsin

Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp smör och olja i en gryta eller traktörpanna. Bryn filéerna på båda sidor tills de fått fin färg. Häll apelsinsaft över och lägg på ett lock. Sjud filéerna i 8-10 minuter (sätt gärna i termometer så att de inte går för länge. 70-72 grader C.) Ta upp filéerna på en tallrik och lägg aluminiumfolie över för att hålla värmen.

Vispa ner redningen i spadet. Koka upp under omrörning och dra sedan grytan av plattan. Lägg i smöret och rör runt tills det smält. Tillsätt myntan och smaka ev av med mer salt. Lägg tillbaka filéerna i såsen.

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt russin.

Lägg upp den färdigkokta couscousen på ett uppläggningsfat. Lägg kycklingfiléerna ovanpå och skeda över såsen. Garnera med filéade apelsinklyftor och apelsinzest.

Kommentarer

Populära inlägg