Citron- och timjanmarinerade morötter

Citron- och timjanmarinerade morötter
4 portioner
600 g morötter
2 liter vatten
1 msk salt
1 st citron
1 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
1 dl rapsolja
½ dl vitvinsvinäger
Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka upp vatten med salt och koka morötterna i 3-5 minuter.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Plocka småbladen av timjankvistarna och släng stjälkarna. Skala och hacka vitlöken. Blanda alltsammans i en skål.
Blanda socker, salt, vinäger och olja. Blanda ihop med citronblandningen. Rör ner morötterna i vinägretten och låt dra en liten stund.
Servera ljummet eller kallt.
Mina kommentarer: Jag höftade mängderna och toppade med lite Renee Voltaires Eldiga örtsalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar