Fiskgryta med röda linser

I Expressenbilagan "118 GI-recept" hittade jag den här grytan där man serverar allt i ett. Jag förstår inte riktigt hur den kan vara GI när den innehåller den så GI-hatade potatisen, men jag är inte GI-fanatiker och tycker att potatis är bra mat. Grytan tog en stund att svänga ihop - men den var mödan värd. Båda barnen åt med god aptit och satt och fiskade efter de röda linserna.
Fiskgryta med röda linser
4 portioner
600 g koljafilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
6 potatisar, fast sort
1 msk smör
1 msk curry
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk, 400 ml
salt och vitpeppar
1 dl röda linser
2 morötter
1 näve färska sockerärter
Garnering
½ dl hackad färsk gräslök
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär äpplet i mindre bitar. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök. Tillsätt äpple, potatis och curry. Bryn i någon minut. Smula ner hönsbuljongtärningarna och häll på vatten och kokosmjölk. Låt koka i 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt linserna och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Skala och skiva moroten. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i fisk, morötter och sockerärter i grytan och låt koka i 2-3 minuter eller tills fisken är genomkokt. Strö över gräslök innan servering.
Mina kommentarer: Jag lät morötterna koka med från början så att de hann bli genomkokta. Och barnen pillade ut de röda linserna för att de älskade dem och ville ha mer - vad trodde du? ;)
Jättegod gryta! Jag lade i äppelbitarna lite senare än vad som stod angivet, för att de inte skulle bli mosiga. Denna gryta kommer jag att göra fler gånger!
SvaraRadera