Bulgursallad med broccoli och grapefrukt

En god och matig sallad med frisk syra. Smakar väldigt gott till en fin bit kött. Vi avnjöt den med entrecote i bit som vi grillat. I originalreceptet är det strösslat cashewnötter över salladen, men dem serverade vi vid sidan om av allergiskäl. Receptet är hämtat från Expressens bilaga "118 GI-recept".

Bulgursallad med broccoli och grapefrukt
4 portioner

6 dl kokt bulgur
½ dl olivolja
1 citron
salt och svartpeppar
1 broccoli
2 morötter
1 påse ruccola (70 g)
1 squash
1 msk olivolja
2 grapefrukter
½ granatäpple
2 dl cashewnötter

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 10 minuter) och lägg i en stor skål. Häll på olivolja, pressa över saften från citronen och smaka av med salt och peppar.

Bryt broccoli i små buketter och lägg i matberedare eller i en mixer. Kör i någon minut och blanda sedan ner i bulgursalladen. Skala och skiva morötterna och blanda ner i salladen tillsammans med ruccolan.

Dela squashen på längden och skiva den i halvmånar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squashen i några minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den stekta squashen i salladen. Skala och filéa grapefrukten och kärna ur granatäpplet.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta cashewnötterna tills de får färg. Toppa salladen med grapefrukt, granatäppelkärnor och rostade cashewnötter.

Mina kommentarer: Jag ramlade in på GI via giviktkoll.se - som drivs av TV4 och Expressen i samarbete. En bra satsning på många sätt, men jag har en hel del att invända mot hur de skriver sina recept. Som här. Vaddå "1 broccoli"? Och jag kan berätta att det är hopplöst att försöka mixa färsk broccoli med mixerstav.

Kommentarer

Populära inlägg