Ewas Tusen och en natt

Foto: Mconnor, morguefile.com
Ännu ett recept från GI Viktkoll. Jag har aldrig förut använd så enormt mycket kryddor i en och samma rätt. Gott blev det i alla fall och hela familjen mumsade och åt. Om man skippar riset blir det en GI-rätt. Funkar fint i matlådan dagen efter också.

Tusen och en natt
4 personer
600 g köttfärs
1 zucchini
2 rivna morötter
½ rödkålshuvud
2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
2 tsk malen kanel
1 krm malen chilipeppar
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl grönsaksbuljong
1 granatäpple
1 dl valnötter
1 msk rapsolja
salt och peppar

Färsk koriander, chili och granatäppelkärnor till dekoration
Fräs rapsolja, rivna morötter, rödkål och tärnad zucchini, spiskummin, koriander, kanel, chilipeppar och vitlök i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och låt steka på medelvärme tills färsen fått fin färg.

Stek grönsakerna och blanda i köttfärsen. Häll över buljongen och låt det koka ihop ett par minuter. Blanda i sharonfrukter och valnötter, och smaka av med salt och peppar. Strö över koriander, chili och granatäppelkärnor före servering.

Mina kommentarer: Trots allergianpassning (bort med sharonfrukt och valnötter) och utan koriander (som ingen i familjen tycker om) så var detta en kryddigt god rätt. Funkar finfint med vitkål också.

Kommentarer

  1. Att använda många olika kryddor är som att måla en tavla. Synd att ni tog bort en av nyanserna, men det kanske fungerade ändå.

    SvaraRadera
  2. Koriander är en krydda att älska eller hata. Vi tillhör den senare kategorin. Koriander smakar tvål. Och tvål förstör vilken mat som helst...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg