Pasta med ricotta, bacon och brynt smör

 


Nä, det blev ingen toppenbild. Men gott var det! Det här kan bli en ny favorit. Enkelt att svänga ihop, ingredienser som nog finns i de flesta affärer. Och man kan säkert byta ut pastasort, salladssort och så där utifrån vad man har hemma. Bra en vardagskväll, men kan funka fint som bjudmat också. 



Pasta med ricotta, bacon, brynt smör och citron

4 portioner

Ingredienser

75 g smör
2 paket bacon
2 små rödlökar
500 g ricotta (två burkar)
½ tsk vitlökspulver
400 g pasta
75 g ruccola
1 citron
svartpeppar och lite flingsalt

Gör så här
Lägg smöret i en liten kastrull och låt det puttra försiktigt tills det får en ljusbrun färg och börjar dofta smörkola. Vispa lite emellanåt. Ställ åt sidan. 

Koka upp pastavatten, rejält saltat.

Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Ställ åt sidan. Hacka rödlöken och lägg i baconfettet. Låt mjukna på svag värme. 

Rör ihop ricottan med vitlökspulvret. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Dags att lägga upp. Lägg ut ricotta i botten på tallrikarna. Strö över ruccola, strössla bacon ovanpå. Lägg på rödlöken. Fördela den nykokta pastan mellan tallrikarna. Ringla över brynt smör och lite citronzest. Toppa med nymalen svartpeppar och eventuellt lite flingsalt. 

Servera genast. 

Kommentarer

Populära inlägg