Texas barbeque beans
Än är sommaren inte över och jag vill tipsa om ett gott tillbehör till köttet. Vi åt dem tillsammans med rökta spareribs, grillad majs, pommes och bearnaise. Riktigt gott. Tar lite tid i ugnen men är enkelt att svänga ihop.
Texas bbq beans
4 portioner2 burkar kidneybönor (à 400 g)
1 paket bacon (à ca 225 g)
1 gul lök
3/4 dl barbequesås på flaska
1 dl mörk öl
2 msk mörk sirap
1 msk dijonsenap
1 msk farinsocker
1/2 msk worcestersås
1 tsk japansk soja
1 msk inlagd skivad jalapeño
Sätt ugnen på 175°C. Klipp baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj bönorna. Lägg avrunna jalapenos, bacon, bönor och lök i en ugnssäker form. Blanda ihop öl, sirap, socker, worcestershiresås och soja och häll över. Rör om.
Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.
Kommentarer
Skicka en kommentar