Ligurisk pastasås



När vi var fattiga studenter hade vi några favoritrecept vi återkom till. Detta är ett sådant. Det har fallit lite i glömska eftersom det är svårt att skapa en mjölkfri variant. Receptet är vegetariskt och ser kanske lite klent ut. Men rätten är ordentligt mättande. Och man stinker vitlök i ett par dagar efteråt.

Snabbt, gott och hyfsat billigt. Riktigt bra vardagsmat alltså.

Ligurisk pastasås

4 portioner

150 g smör
1 dl kesella /kvarg
3 skalade vitlöksklyftor
1 knippa persilja
10 blad färsk basilika (kan uteslutas)
½ dl riven ost, gärna Svecia
salt och peppar

smält smöret i en kastrull. Kör de övriga ingredienserna i en matberedare till en grön massa. (Eller hacka det gröna blanda med kvarg, pressad vitlök och riven ost). 

Tillsätt blandningen till det smälta smöret lite i taget medan du vispar kraftigt. Det är viktigt att du inte har för hög värme - såsen kan spricka. Det påverkar inte smaken men såsen ser lite tråkig ut då.

Smaka av med salt och peppar.

Häll över nykokt pasta och rör om. Servera genast.

Mina kommentarer: Jag har inte ens försökt göra en mjölkfri variant. Tror inte det blir gott. Man får göra nåt annat helt enkelt. 

Kommentarer

Populära inlägg