Sallad med rädisa och kapris


Jag vill gärna ha färska grönsaker till varje mål, och det finns ju så mycket att välja på. Här är en enkel sallad som går snabbt att svänga ihop. Nej, jag hade inte alla fancy salladssorter och hittade lite purjolök istället för salladslök. Jag hade strimlade soltorkade tomater hemma, men jag kan tänka att Zetas lätt soltorkade cocktailtomater hade varit smarriga här. 

Receptet kommer från Ottolenghis bok Plenty. 

Sallad med rädisa och kapris

4 portioner

Bladen från 1 trädgårdssalladshuvud (100 g)
Bladen från ½ frisésalladshuvud (100 g)
bladen från 1 röd endiv
3 salladslökar, finskurna på snedden
20 rädisor, putsade och skurna i 2 mm tjocka skivor
150 g lätt soltorkade tomater, hela eller grovt strimlade. 
2 msk kapris, hela eller grovt hackade

Dressing
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ msk citronsaft
1½ msk olivolja
1 msk rapsolja
salt och svartpeppar

Skölj salladen och torka den. Riv salladen i grova strimlor. Tillsätt endiv, salladslök, rädisor och tomater. 

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och var generös med salt och peppar. Häll dressingen över salladen precis före servering och toppa med kapris.





Kommentarer

Populära inlägg