Ägg cocotte med rökt lax


På helgen kan man ta sig tid att laga en lite lyxigare frukost. Det här är en sådan. Egentligen inget särskilt svårt, man ska bara ta sig tid.

Jag gjorde misstaget att låta äggen gå liiiite för länge och då blir gulan hård och går inte alls att doppa det rostade brödet i. Men det var gott ändå.

Receptet är hämtat från Woman & Home Feel Good Food

Ägg cocotte med rökt lax

2 portioner

75 g färsk spenat
2 msk creme fraiche
2 stora ägg
25 g kallrökt lax
2 skivor fullkornsrostebröd

2 små ugnsfasta formar
en större ugnsfast form med höga kanter till vattenbad

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader C. Slaka spenaten genom att lägga den i en skål och köra den 30 sek i micron. Dela upp creme fraiche och slakad spenat i de två portionsformarna. Knäck i ett ägg i vardera form och dra ett par tag med pepparkvarnen ovanpå ägget.

Ställ portionsformarna i den större formen och häll kokhett vatten i formen så att det bildas ett vattenbad. Baka i 15 minuter tills äggvitan stannat, men äggulan fortfarande är rinnig. Rosta brödet och skär det i stavar så att du kan doppa det i äggulan och äta. Lägg hälften av laxen i vardera portionsform. Servera.

Mina kommentarer: Jag lät alltså äggen gå liiite för länge. Grejen är att äggulan ska vara ganska lös så att man kan doppa brödet i det och äta. Mums! Jag allergianpassade med Oatlys iFraiche.


Kommentarer

Populära inlägg