Soppa med butternutpumpa och fänkål
Numera finns det ofta olika typer av pumpa i affären. Min favorit är butternutpumpan. Den är lagom stor och enkel att hantera. pumpaköttet påminner både i färg och smak om sötpotatis. Den går att tillaga i ugn och Butternutpumpa med bacon är en absolut favorit.
Den här gången blev det soppa. Smakkombinationen mild pumpa, lakritstoner av fänkål och sting av ingefära är en riktig hit. Jag serverade soppan som höstig förrätt innan portersteken, men den går säkert fint att äta som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd och något favoritpålägg.
Receptet är hämtat från Bagaren och Kockens tidning.
Soppa med butternutpumpa, äpple och fänkål
4-6 portioner
80 g smör
2 purjolökar, tunt skivade
2 tsk finriven ingefära
½ tsk fänkålsfrö
1 grönt äpple i tärningar
2 morötter i tärningar
500 g skalad butternutpumpa i tärningar
1 liter kycklingbuljong
Smält smöret i en gryta och fräs purjolöken i 5 min. Tillsätt ingeäfra och fänkålsfrö och fräs någon minut till. Tillsätt äpple, morötter och butternut och rör om. Häll i hälften av buljongen och låt småputtra under lock i 40 minuter.
Ta grytan av värmen och mixa soppan slät. Tillsätt resten av buljongen och koka upp igen. Smaka av.
Servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar