CirkusgrötFrukost. Det värsta målet alla kategorier. Vi morgontrötta hade helst hoppat över eländet, alternativt fått en låååång frukostrast vid tiosnåret när kroppen vaknat till liv. Så är ju dock inte samhället ordnat och vi försöker därför hitta på något som går att få ner i arla morgonstund. 
Kriterierna är: 
- det ska vara gott
- hyfsat nyttigt 
- gå snabbt och enkelt att tillaga
- ingredienser som man har hemma
- snabbt och enkelt att äta (utan att det växer i munnen och magen vänder sig). 

Jo, och så ska vi ju inte vara allergiska mot ingredienserna *s* Den ekvationen är inte så enkel.

Ett tag åt vi fried rice, men det kräver lite planering. Man måste tex ha kokt ris till hands och det äter vi ju inte varje dag.  Hirsgröt gick ett tag också. 

Men nu hittade vi den här gröten! En gröt som barnen faktiskt ber om att få på morgonen. Ni förstår vilken grej!

Cirkusgröt

1-2 portioner

1 mosad banan
1 ägg 
1 dl mandelmjölk
1 dl havregryn
1 nypa salt
Smör att steka i

Mosa bananen med en gaffel. Ta fram alla ingredienser. Smält smör eller margarin i en lagom stor grötkastrull. Stek bananen på medelhög värme. Den ska bara bli varm, inte bränd. Knäck i ägget och rör hela tiden. Konsistensen blir som en lös äggröra. Häll i havregryn, mandelmjölk och salt. Rör om. Låt koka någon minut. Klart!

Mina kommentarer: Det går säkert att använda havremjölk eller sojamjölk, eller rentav komjölk för den som tål det. Barnen delar på en portion så jag ökar mängden mjölk och havregryn till 1½ dl och så häller jag i lite psylliumfrön. Vi gör gröten ganska lös eftersom vi äter den som den är, utan extra mjölk eller sylt eller andra tillbehör. 

Kommentarer

  1. Jag läste först "Citrusgröt" och tänkte att det lät inte alls gott. Cirkusgröten verkar ganska god ändå :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg