Sweet chililax med apelsin
Lax är barnens favoritfisk. Och det går att variera kryddning och tillagning så att man inte tröttnar. På Pinterest hittade jag en variant som jag gjorde en egen twist på och det blev riktigt gott. Vi åt laxen tillsammans med grillade räkor, ris och en grönsallad. Snabbt, gott och enkelt.
Sweet chililax med apelsin
6-8 portioner1 laxsida, ca 1.5 kg
1 dl sweet chili-sås
2-3 msk japansk soja
rivet skal av ½ apelsin
saft av ½ apelsin
lite flingsalt
Blanda ihop sweet chilisås med soja, apelsinzest och apelsinsaft. Lägg laxen med skinnsidan nedåt och pensla ut sweet chiliblandningen över laxen. Strö över lite flingsalt. Den kan ligga så en stund innan du tar den till grillen.
Vi grillade laxen på indirekt värme i vår klotgrill, men du kan göra som du tycker blir godast. Det viktiga är att du grillar den med en termometer instucken så att spetsen satt i den tjockaste delen och tar av laxen när termometern visar 56 grader C. Då blir laxen genomgrillad utan att bli torrtråkig.
Kommentarer
Skicka en kommentar