Rödbetor på grillen med balsamvinäger och fetaost
Foto: Anders Hansson
Rödbetor och fetaost är en läcker och ganska poppis kombination. Här tas smakerna ett steg längre och när rödbetorna är kokta färdigställer man rätten på grillen. Det var riktigt gott och såg dessutom läckert ut. Men det går säkert precis lika bra att tillaga rödbetorna på spisen en kulen novemberkväll också :)
Receptet hittade jag i Allt om Mat Grillspecial nr 11 2012.
Rödbetor på grillen med balsamvinäger och fetaost
4 portioner8 små färska rödbetor
2 msk smör
2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk granatäpplejuice
½ tsk salt
150 g fetaost
2 kvistar rosmarin
2 kvistar persilja
Borsta rödbetorna i kallt vatten. Koka dem mjuka under lock, det tar ca 40 minuter. Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att dra av skalet under rinnande kallt vatten (då slipper du bli röd om fingrarna).
Värm en gjutjärnspanna på grillen. Smält smöret i pannan. Tillsätt honung, vinäger, granatäppeljuice och salt. Låt koka upp. Lägg i rödbetorna och låt puttra ca 2 minuter.
Bryt osten i stora bitar och lägg dem runt rödbetorna. Repa över bladen från rosmarin och persilja och strö över.
Servera genast.
Ja det var ju tur att man inte måste grilla med tanke på att det regnar hela tiden. I alla fall hos mig.
SvaraRaderaVi är löjligt förtjusta i att grilla och grillen går nästan dagligen april - september. Grillen står under tak, så vi grillar även när det regnar.
SvaraRaderaDenna rätten måste ju inte alls grillas - men har man ändå grillen igång behöver man ju inte slösa el :)
Verkar ju jättegott, har aldrig grillat rödbetor. Men jag ska tipsa om att GETOST är riktigt gott till rödbetor! :D
SvaraRadera