Griljering med pepparkakor

Inget julbord utan skinka. Och skinkan ska förstås griljeras så att den ser extra vacker ut. En extra julig twist blir det på smaken om man tar pepparkakor istället för ströbröd. Receptet hittade jag på Allt om Mats webbplats.

Kryddig griljering med pepparkaka
1 skinka

0.75 msk grov skånsk senap
0.5 dl fransk senap
2 tsk mald ingefära
1 msk potatismjöl (kan uteslutas)
2 st äggulor
1 dl smulade pepparkakor

Värm ugnen till 200 grader. Torka av skinkan och lägg den i en långpanna. Blanda senap, ingefära och äggulor. Tillsätt eventuellt potatismjöl, konsistensen blir fastare då, men potatismjölet kan uteslutas.

Bred blandningen över den färdigtillagade skinkan och strö över pepparkakssmulorna. Griljera skinkan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills griljeringen fått fin färg.

Kommentarer

  1. Åh vad kul! Låter konstigt med pepparkakor på julskinkan, men jag kan faktiskt tänka mig att det är riktigt gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg