Ostpaj med tomat

Ska jag vara helt ärlig så är paj inte min favoritmat. Ofta är skalet smultrist och fyllningen tjock och stabbig och min mage blir mest ledsen och arg över den tunga maten. Men ingen regel utan undantag! Den här pajen var helt gudomlig! Mjukläcker och smälter på tungan. Smakerna gifter sig fantastiskt med varandra. Du bara måste prova.

Receptet är hämtat från Viken Tomaters webbplats. Viken Tomater odlar och säljer de mest fantastiska skapelser till tomater. Hittar du inga randiga tomater där du bor så går det utmärkt med vanliga röda såklart!

Ostpaj med randiga tomater
4 - 8 portioner

Tid: 20 + 30 + 20 minuter

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
200 g chevre
200 g tomater, gärna randiga Vikentomater
2 msk mango chutney
4 ägg
1 dl grädde
100 g riven Västerbottenost (köper du en påse om 150 g så gör det inget om du tjongar ner hela innehållet)

Gör pajdegen och tryck ut i en pajform och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader C och nagga pajdegen med en gaffel. Grädda pajskalet i 20 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att vispa ihop grädde, ägg och riven ost. Fördela chèvren och halverade tomater i det färdiggräddade pajskalet, och klicka över mango chutney. Häll grädd- och äggstanningen i pajskalet och grädda ytterligare 20 minuter i 200 grader C.

Pajen kan serveras både varm och kall och passar utmärkt både till buffé och lunch. Och varför inte på kräftskivan?

Kommentarer

  1. Hejsan och tack för besöket! Nu har jag snurrat runt på din blogg och det här receptet hamnar på onsdagen i min veckomatsedel! :) Återkommer med rapport sen!
    Ha det bäst!
    /Terese

    SvaraRadera
  2. Pajen blev jättegod! Jag bytte 1 dl av mjölet mot grahamsmjöl.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg