Bananpannkaka
Vanliga pannkakor är gott, men jag får ofta ont i magen av dem. Detta är en magsmart variant från boken... ja, Magsmart. Och de funkar! Inget magont av dessa inte. Bananpannkakorna är snarare söta omeletter, och eftersom det är mycket ägg i dem mättar de rejält. De går snabbt att svänga ihop, perfekt om du har bananer som börjat bli lite bruna, och de är goda både som frukost och mellanmål.
Bananpannkakor
3-4 portioner
2 bananer, gärna mogna*
6 ägg
½ dl havregryn
kardemumma, kanel och/eller vanilj efter smak
Lägg ner alla ingredienser i en bunke och kör med mixerstav till en slät smet. Stek dem i valfritt matfett på ganska låg värme och ganska länge per pannkaka för att få dem att hålla ihop när du ska vända dem. Men om de trasar ihop sig så är de goda ändå.
Servera genast med dina favorittillbehör; färsk bär, sylt, chiasylt eller vad du är sugen på. Äppelmos och kanel brukar vara gott till pankisar.
* Gör Low-FODMAP; Använd gulgröna bananer.
Kommentarer
Skicka en kommentar