Citron- och myntakaka
Sockerkaka kan varieras i oändlighet. Den här varianten hittade jag i ett nyhetsbrev från Allt om Mat. Läcker smak på en vanlig kaka med ganska enkla medel. Gott till sommarfikan.
Citron- och myntakaka
ca 12 bitar100 g smör
1½ dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
½ dl hackad pepparmynta
Glasyr1½ dl florsocker
1 msk pressad citron
1 tsk vatten
Garneringfärsk pepparmynta
Sätt ugnen på 175 grader C. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smör- och mjölkblandningen. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt citronskal och mynta. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer 2 liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan du stjälper upp den och låter den kallan på ett galler.
Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten och ringla över kakan. Garnera med myntablad.
Mina kommentarer: Jag hade inte så mycket färsk pepparmynta, men tog och smulade ner torkad pepparmynta från Österlenkryddor. Och i glasyren tog jag bara citronsaft och inget vatten alls.
Kommentarer
Skicka en kommentar