Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Pasta al limone

  Jag gissar att man egentligen ska äta denna pasta som ensamrätt, men jag serverade den tillsammans med en italiensk kycklinggryta - fy på mig! Det finns lite olika varianter när man söker online, och jag fastnade för ett youtubeklipp där Marcus Aujalay visade sin version. Här kommer min tolkning av hans recept. Pasta al limone 6 portioner 8 nystan torkad fettuccine 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor olivolja 2 citroner, zest och saft 2- 3 msk marscaponeost salt och peppar färsk salvia parmesan eller grana padano att hyvla över Gör så här Koka upp rikligt med pastavatten och salta ordentligt.  Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja på ganska svag värme i en låg vid panna. Låt löken och vitlöken mjukna sakta i olivoljan. Hyvla av det yttersta gula skalet på citronen. Skär i tunna, tunna strimlor av citronskalet och lägg i en sil. Krama ur saften ur citronerna i en liten skål. Häll citronsaften över löken och låt koka 5-10 minuter så att syran mjuknar och de söta tonerna kommer fra

Senaste inläggen

Kycklinggryta med italienska smaker

Saftig sockerkaka med citron

Mango Chili Margarita

Honungsrostad savoykål

Bubblig tranbärsdrink

Rostad rotsellerisallad med apelsindressing

Nyårsdessert - tre desserter i en

Grillad fläskkarré i tunna skivor

Zucchinisallad

Bijou