Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Sallad med jordgubb, apelsin och basilika

Jag vill alltid ha en färsk grönsallad på bordet när vi äter. Så även när jag dukar upp en buffé. När jag såg bilden i ELLE Mat och Vin föll jag pladask för denna sallad är ju så vacker i sina färger. Men vet du? När jag gjorde den blev jag ännu mer förtjust! Vem det än var som kom på den här smakkombinationen så var hen ett geni! Det är SÅ GOTT! Ja så gott att jag sitter här och mumsar resterna av salladen medan jag skriver det här inlägget. Galet egentligen, gästerna borde ha slickat fatet så god den här salladen är. 
Till buffébordet förberedde jag genom att filea apelsin och lägga i en burk. Jag skivade jordgubb och la i en annan burk. Jag gjorde dressingen och hade i en liten kanna. När det var dags för servering var det bara att bryta isär bladen på gemsalladen, skära basilikan lite slarvigt och lägga på jordgubbar och apelsin och hälla över dressingen - klart!
Verkligen, verkligen god sallad. Frisk av apelsin och jordgubb, med stuns från spiskummin. Och som sagt, så vacker att…

Senaste inläggen

Pastasallad tonnato

Tartarsås

Zucchinisallad med tahinidressing

Tahini Banana Bread

Ugnsbakade körsbärstomater med kapris och ströbröd

Spenatpaj med sötpotatis

Smördegsbakad potatisrulle

Bananpannkaka

Sichuankryddad makrill med pak choi och risnudlar

Ingefärslax med rostade rotsaker