Champinjonsallad Café de Paris


En gång för länge sedan gick jag en kurs i vegetarisk matlagning. Där lärde jag mig receptet på en champinjonsallad med olivolja, citron och dragon. Den var god. Men jag började experimentera och hittade då fram till den här blandningen som är väldigt god. En av våra favoriter faktiskt.
För att få rätta känslan i den behöver du kryddblandningen Café de Paris. Den innehåller örter, lök och peppar och ger en väldigt god smak.


Låt gärna champinjonerna stå upp emot en timme före servering, så att marinaden hinner sjunka in ordentligt.


Champinjonsallad Café de Paris


2-3 nävar färska champinjoner i tunna skivor
½ dl god olivolja
en skvätt god ljus vinäger
en nypa örtsalt, gärna Trocomare
1 pressad vitlöksklyfta


Borsta bort ev smuts från champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Lägg i en skål. Blanda dressingen. Det ska vara ganska lite dressing, bara så att det nätt och jämnt täcker champinjonerna. Häll dressingen över champinjonerna och rör om. Låt stå minst 20 minuter, gärna upp till en timme, så att dressingen hinner sjunka in i svampen och smakerna gifta sig. Rör om nu och då.


Fantastiskt gott till en bit mediumstekt entrecôte och klyftpotatis!

Kommentarer

Populära inlägg